• Lustrumveiling

    De lustrumveiling bracht wel geteld €2109,- euro op. De lustrumcommissie gaat hiermee heel leuke dingen doen en wenst David, Lotte, Sebas, Coen, Rem, Anne, Shaun, Wieke, Maud, Sjoerd, Ralf, Nick, bestuur ’14-’15, Caroline, Jelle, Thomas, kandidaatsbestuur ’15-’16, Nannet, nog een keer Thomas, Bram en Alec heel veel plezier met hun aangekochte waar!

  • Lustrumlogo

    Lustrumlogo

    Mooi logo, niet? Het lustrumlogo is bedacht door de lustrumcommissie en ontworpen door Lisette Wiebes.

  • Lustrumsite online

    Na de Facebookpagina, een thema, een drietal kleuren en een heleboel zin in komend jaar, heeft het lustrum per vandaag een eigen lustrumsite. Volg alles rondom het lustrum van kaartverkoop tot een update over de activiteiten vanaf nu ook via lustrum.orcaroeien.nl.

Other News

Orca’s 9e lustrum
on April 12, 2015 at 6:42 pm

Orca’s 9e lustrum

Orca wordt 45

Logo Orca LustrumOp 24 oktober 2015 is Orca 45 jaar oud en in dat kader viert deze mooie vereniging vanaf dan een jaar lang haar negende lustrum. Dat zal iemand die een beetje betrokken is bij de vereniging hopelijk niet ontgaan zijn. Zo’n lustrumjaar wordt groots gevierd, met activiteiten voor Orcanen, Oud-Orcanen, aangesloten bedrijven en ieder ander die het wil vieren.

Het is gebruikelijk dat een lustrumjaar in het teken staat van een thema en bijbehorende lustrumkleuren. Het thema van het negende lustrum is ‘Euforie’. Dit werd op donderdag 2 april op een euforische manier onthuld.

Het lustrum zal in het teken staan van -hoe kan het ook anders?- drie kleuren:
Saffier; saffier is de kleur van 45 en daarnaast staat saffier bekend als een kostbare edelsteen.
(Licht)grijs; een kleur die al 45 jaar Orca-eigen is.
Fluorgeel; vanwege het snelle en het flitsende karakter van Orca op het water.

Lustrum? What the……
Lustrum dit. Lustrum dat. Maar wat is het lustrum eigenlijk? Het lustrum verwijst naar een zoenoffer dat de Romeinen eens in de vijf jaar hielden. Van dat zoenoffer is in het huidige begrip ‘lustrum’ weinig over, behalve dan dat het een ‘periode van vijf jaar’ betekent en dat het een ‘feestelijke periode’ is. Vandaar dat Orca op haar 45e, na negen keer vijf jaar, haar negende lustrum viert.

Bladen en kleding
Ook voor dit lustrumjaar is er gekozen voor een lustrumblad en een lustrumpakje, beide voor roeiseizoen 2015-2016. Het blad zal in stijl van de reguliere bladen zijn, ingevuld met de lustrumkleuren. Het pakje wordt uitgedacht door een groep Orcanen die een voorstel hebben ingediend of hebben aangegeven hieraan te willen meedenken. Zij zullen tot twee of drie voorstelontwerpen komen. Dit zal worden voorgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 23 juni 2015. Medio juni zullen de ontwerpen worden getoond in .pdf-vorm.

Updates over het lustrum door de lustrumcommissie zijn te volgen via de pagina op Facebook: facebook.com/lustrumorca. Met het lustrum gaat Orca laten zien wie we zijn. Overal op Orca, binnen Utrecht, binnen het roeien, bij bedrijven en ver daarbuiten!

Orca Lustrum – Waar word jij euforisch van?